Autorijschool Alblasserwaard

Dé autorijschool van Alblasserdam en omstreken......

29.12.2016

Nieuw Theorie-examen per 01 januari 2017.

scherm.jpgEen deel van het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets gaat vanaf 1 januari 2017 bestaan uit sleepvragen. Bij dit type vragen slepen kandidaten het antwoord naar een plaats in de afbeelding. Volgend jaar komen er nog meer nieuwe soorten vragen. 

Met het introduceren van de sleepvraag wil het CBR het theorie-examen prettiger maken voor kandidaten die moeite hebben met het lezen. Bij de sleepvraag is namelijk veel minder tekst benodigd. De andere vraagtypes, zoals de ja/nee-vraag, blijven uiteraard ook nog terugkomen in het nieuw opgezette examen. Ook de inhoud van het examen blijft onveranderd.

Uitprobeersel
Het CBR heeft de sleepvraag afgelopen zomer getest in Zwolle en Rijswijk met zevenhonderd kandidaten. De resultaten zijn vervolgens samens met wetenschappers geanalyseerd. “In de praktijk blijkt de sleepvraag zeer goed te funcioneren. De sleepvraag toetst nog veel beter of een kandidaat de stof ook echt onder de knie heeft”, aldus een woordvoerder van het CBR.
Na een gedegen afstemming met enkele branche-organisaties koos het CBR voor een startdatum per 1 januari 2017. Eerst stond deze startdatum op de agenda voor 7 november, echter enkele (branche)organisaties gaven toen aan meer tijd nodig te hebben ter voorbereiding op deze nieuwe aanpak.

Theorie-examen in een nieuw jasje
De sleepvraag is onderdeel van de continue doorontwikkeling van het oorspronkele theorie-examen, welke twee jaar geleden was gestart met het individuele afname-systeem. Het doel van deze doorontwikkeling is het nog beter toetsen van examenkandidaten op hun kennis en inzicht in het verkeer. Volgend jaar komen er nog meer nieuwe type vragen.

Pas geleden publiceerde het CBR overigens een nieuwe voorlichtingsfilm die heldere uitleg geeft aan examen-kandidaten over hoe het theorie-examen nu precies verloopt.

http://www.autorijschoolalblasserwaard.nl/Geslaagden/CBR-examen/

https://www.facebook.com/AutorijschoolAlblasserwaard

Admin - 14:52:45 @