Autorijschool Alblasserwaard

Dé autorijschool van Alblasserdam en omstreken......

27.12.2016

Trend zet zich voort !

drukte.jpg
Aantal files is met 12 % gestegen in vergelijking met 2015
december 2016
   
In vergelijking met 2015 is de filezwaarte maar liefst 12 % toegenomen. verbeterde (economische) omstandigheden zijn hier volgens ANWB grotendeels verantwoordelijk voor.

 

Economische vooruitgang
Sinds het begin van het jaar 2014 zorgt de verbeterde economische groei voor meer verkeer op de Nederlandse wegen. In 2015 resulteerde dit in een toename van de filezwaarte van twintig procent. De opwaartse trend heeft zich ook dit jaar voortgezet. Zo steeg het aantal weggebruikers dat in de ochtend last had van files in 2016 met ruim 6 procent, in de avondspits groeide dit aantal zelfs met een ruime 14 procent. Verbeteringen aan de infra-structuur bieden helaas niet voldoende ademruimte om deze enorme groei op het nederlandse wegennet op te vangen. De files nemen wel af op wegen waar extra rijstroken zijn aangelegd, maar toch stijgt de totale vertraging behoorlijk.

De grootste knelpunten
De A4 van Den Haag naar Amsterdam, tussen Leidschendam en Zoeterwoude is het grootste struikelblok van heel Nederland. Gevolgd door de A1 van Amsterdam naar Amersfoort, tussen Eemnes en Hoevelaken en niet te vergeten de A20 van Hoek van Holland  naar Gouda, tussen knooppunt Kleinpolderplein en Moordrecht. De drukste spits van dit jaar (2016) is die van 1 november ( op een dinsdagavond), toen stond er in totaal maar liefst 928 kilometer aan file.

https://www.facebook.com/AutorijschoolAlblasserwaard

Admin - 14:15:45 @