Autorijschool Alblasserwaard

Dé autorijschool van Alblasserdam en omstreken......

03.01.2017

Bob jij of Bob ik? 15 jaar actief en succesvol!

bob.jpg
Verkeerscampagne ‘Bob’ bijna 15 jaar actief
Afgelopen dertien december 2016 heeft de landelijke verkeerscampagne Bob zijn 15 jarige jubileum gevierd. Deze BOB campagne heeft tot belangrijk doel om weggebruikers bewust te maken van de grote gevaren van het rijden onder invloed van alcohol. Is deze opzet geslaagd?

Onder invloed
Het gebruik van alcohol in het verkeer is een zeer hardnekkig probleem. Alcohol is nl één van de belangrijkste factoren in verkeersongevallen. Cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) laten wel een afname op dit gebied zien. Echter zorgen bestuurders die onder invloed aan het verkeer deelnemen nog steeds voor ongeveer 75 tot 140 verkeersdoden in ons land.

Bob jij of Bob ik?
Het idee voor de campagne is afkomstig van onze zuiderburen, België. Daar werd in 1995 door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid een soortelijke campagne ingezet. Nederland ontwikkelde in 2001 vervolgens een eigen variant onder de slogan ‘Bob jij of Bob ik?’.

De resultaten
De campagne wist al snel aan populariteit te winnen en de term ‘Bob’ kwam zelfs in de Dikke Van Dale met de omschrijving: “iemand die tijdens het stappen geen alcohol drinkt om zo zijn vrienden naar huis te kunnen rijden: wie is vanavond de bob?” Naast een vermelding in het woordenboek is ook de situatie op de weg gelukkig veranderd. Het aantal overtreders is namelijk gehalveerd sinds de start van de campagne 15 jaar geleden. In 2015 had 1,7 procent van de gecontroleerde automobilisten teveel gedronken, in 2002 was dit nog “maar” vier procent.

Alcohol op de weg
Ondanks deze succesvolle campagne rijden er desondanks jaarlijks nog tussen de 90.000 en 125.000 zware alcoholovertreders rond in het verkeer. Minister Schultz gaf aan dat ze zich naast handhaving en educatieve maatregelen in blijft zetten om het rijden onder invloed nog verder af te laten nemen.

https://www.facebook.com/AutorijschoolAlblasserwaard

Admin - 16:38:52 @

29.12.2016

Nieuw Theorie-examen per 01 januari 2017.

scherm.jpgEen deel van het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets gaat vanaf 1 januari 2017 bestaan uit sleepvragen. Bij dit type vragen slepen kandidaten het antwoord naar een plaats in de afbeelding. Volgend jaar komen er nog meer nieuwe soorten vragen. 

Met het introduceren van de sleepvraag wil het CBR het theorie-examen prettiger maken voor kandidaten die moeite hebben met het lezen. Bij de sleepvraag is namelijk veel minder tekst benodigd. De andere vraagtypes, zoals de ja/nee-vraag, blijven uiteraard ook nog terugkomen in het nieuw opgezette examen. Ook de inhoud van het examen blijft onveranderd.

Uitprobeersel
Het CBR heeft de sleepvraag afgelopen zomer getest in Zwolle en Rijswijk met zevenhonderd kandidaten. De resultaten zijn vervolgens samens met wetenschappers geanalyseerd. “In de praktijk blijkt de sleepvraag zeer goed te funcioneren. De sleepvraag toetst nog veel beter of een kandidaat de stof ook echt onder de knie heeft”, aldus een woordvoerder van het CBR.
Na een gedegen afstemming met enkele branche-organisaties koos het CBR voor een startdatum per 1 januari 2017. Eerst stond deze startdatum op de agenda voor 7 november, echter enkele (branche)organisaties gaven toen aan meer tijd nodig te hebben ter voorbereiding op deze nieuwe aanpak.

Theorie-examen in een nieuw jasje
De sleepvraag is onderdeel van de continue doorontwikkeling van het oorspronkele theorie-examen, welke twee jaar geleden was gestart met het individuele afname-systeem. Het doel van deze doorontwikkeling is het nog beter toetsen van examenkandidaten op hun kennis en inzicht in het verkeer. Volgend jaar komen er nog meer nieuwe type vragen.

Pas geleden publiceerde het CBR overigens een nieuwe voorlichtingsfilm die heldere uitleg geeft aan examen-kandidaten over hoe het theorie-examen nu precies verloopt.

http://www.autorijschoolalblasserwaard.nl/Geslaagden/CBR-examen/

https://www.facebook.com/AutorijschoolAlblasserwaard

Admin - 14:52:45 @

27.12.2016

Trend zet zich voort !

drukte.jpg
Aantal files is met 12 % gestegen in vergelijking met 2015
december 2016
   
In vergelijking met 2015 is de filezwaarte maar liefst 12 % toegenomen. verbeterde (economische) omstandigheden zijn hier volgens ANWB grotendeels verantwoordelijk voor.

 

Economische vooruitgang
Sinds het begin van het jaar 2014 zorgt de verbeterde economische groei voor meer verkeer op de Nederlandse wegen. In 2015 resulteerde dit in een toename van de filezwaarte van twintig procent. De opwaartse trend heeft zich ook dit jaar voortgezet. Zo steeg het aantal weggebruikers dat in de ochtend last had van files in 2016 met ruim 6 procent, in de avondspits groeide dit aantal zelfs met een ruime 14 procent. Verbeteringen aan de infra-structuur bieden helaas niet voldoende ademruimte om deze enorme groei op het nederlandse wegennet op te vangen. De files nemen wel af op wegen waar extra rijstroken zijn aangelegd, maar toch stijgt de totale vertraging behoorlijk.

De grootste knelpunten
De A4 van Den Haag naar Amsterdam, tussen Leidschendam en Zoeterwoude is het grootste struikelblok van heel Nederland. Gevolgd door de A1 van Amsterdam naar Amersfoort, tussen Eemnes en Hoevelaken en niet te vergeten de A20 van Hoek van Holland  naar Gouda, tussen knooppunt Kleinpolderplein en Moordrecht. De drukste spits van dit jaar (2016) is die van 1 november ( op een dinsdagavond), toen stond er in totaal maar liefst 928 kilometer aan file.

https://www.facebook.com/AutorijschoolAlblasserwaard

Admin - 14:15:45 @

22.12.2016

Feestdagen

kerstman.jpgAutorijschool Alblasserwaard wenst al haar cursisten en oud-cursisten fijne feestdagen en een verkeersveilig 2017.

https://www.facebook.com/AutorijschoolAlblasserwaard

Admin - 11:19:07 @

BREAKING NEWS!!!! Autorijschool Alblasserwaard gaat BLOGGEN

blog.jpgBREAKING NEWS!!!! Autorijschool Alblasserwaard gaat BLOGGEN !!!
Per vandaag zal Autorijschool Alblasserwaard met regelmaat nieuws, weetjes, tips etc. ”bloggen” over alles wat te maken heeft met je rij-opleiding, het behalen, hebben en behouden van je rijbewijs (B), wijzigingen in de verkeersregels, veilig en (milieu) verantwoord autorijden etcetra etcetra……
Zet daarom http://www.autorijschoolalblasserwaard.nl/Blog/ in je favorieten en bekijk regelmatig wat vandaag het nieuws is. Zo weet je altijd wie er is geslaagd,
welke verkeersregels zijn gewijzigd etc. Natuurlijk blijven wij ook actief op https://www.facebook.com/AutorijschoolAlblasserwaard

Admin - 09:10:54 @ algemeen